Imate još nekoliko slobodnih dana i želite ih iskoristiti u Hrvatskoj? Super, navest ćemo koja bi još mjesta tijekom svog boravka trebali posjetiti.

Ukoliko niste već bili na Korčuli, preporučamo da posjetite taj otok. Otok Korčula bio je nastanjen još u prapovijesti te su tragovi prastaroga života pronađeni na mnogim Korčulanskim mjestima. Spomenut ćemo samo da su u mjestu Badija kod grada Korčule pronađeni kameni nožići iz vremena neolita. U odnosu na ostatak Hrvatske, turizam na Korčuli započeo je rano i to već krajem 19. stoljeća. Prvo javno kupalište izgrađeno je 1904. godine a prvi javni prospekt o Korčuli tiskan je u Beču 1914. godine. Prekrasne plaže, maslinici stari stotinama godina i prekrasno čisto more mame turiste na Korčulu već stotinama godinama. Pozivamo i vas da istražite i upoznate ovaj biser Jadranskoga mora.

Ako ne znate kako biste iznenadili svog partnera ili partnericu, savjetujemo da je odvedete u Rovinj. Rovinj slovi kao najromantičniji grad u Hrvatskoj. No, nije samo to. Ako biste htjeli osjetiti atmosferu vremena koja su već prošla, opet savjetujemo da posjetite Rovinj i sigurno nećete požaliti. Grad obiluje sitnim uličicama i predivnim građevinama. Grad Rovinj je netaknuta ostavština iz nekih davnih vremena. Sa morske strane moći ćete vidjeti strme litice i građevine izgrađene na tim liticama. Grad je sa strane kopna opasan tisućljetnim zidinama. A u Rovinju možete pronaći i najbolje hotele u Hrvatskoj.

Otok Mljet najšumovitiji je The island of Mljethrvatski otok i jedno od najatraktivnijih mjesta na Jadranu. Ovo mjesto je idealno za biologe i ljubitelje prirode. Bujna vegetacija i brojne endemske vrste razlozi su zbog kojih se Mljet ne preskače. Prvi put je spomenut u 4. stoljeću prije Krista u grčkim spisima. Oko otoka, u moru, brojna su i vrijedna nalazišta amfora. Ako ćete ljetovati na Mljetu, svakako pogledajte Rimsku palaču koja je po veličini odmah iza Dioklecijanove palače i arene u Puli.