Hrvatska valuta su kune. Manja jedinica od hrvatske kune je lipa te za jednu kunu možete dobiti 100 lipa. Planira se da se do 2019. godine uvede euro kao službena valuta. Eure za kune možete zamijeniti u svim bankama, mjenjačnicama čak i u klubovima, restoranima i kasinima. Većina bankomata će prihvatiti vaše kartice kao što su Visa, Mastercard, American Express i Diners. Tim karticama možete plaćati u gotovo svim dućanima, restoranima i većim kafićima.

Kakva je pokrivenost internetom? Uži centar glavnog grada Zagreba ima pokrivenost besplatnim bežičnim internetom. I u ostalim većim gradovima lako ćete pronaći besplatan hot spot. Gotovo svaki ugostitelj, ukoliko odsijedate u Hrvatskoj, imat će besplatan brzi internet uključen u cijenu usluge. Nemojte se sa svojim pametnim telefonima spajati na podatkovnu vezu, pogotovo ako niste iz Europske unije, može vas iznenaditi visina računa kada se vratite doma.

Imate kućnog ljubimca? Hrvati vole životinje i vaši kućni ljubimci su dobrodošli. Na prelasku granice, carinici će kratko provjeriti da li vaš ljubimac ima valjane papire. Sve skupa je jako kratko i bezbolno i za vas i za vašeg ljubimca. Prilikom najma apartmana ili sobe, najčešće će biti jasno označeno da li gostoprimac može ugostiti i vašeg kućnog ljubimca a ako slučajno nije navedeno, svakako pitajte prije nego napravite rezervaciju.

U Hrvatskoj postoje posebni parkovi za istrčavanje pasa a dopušteno je voziti kućnog ljubimca i u javnom prijevozu. Za psa ćete trebati povodac i brnjicu a za ostale životinje prikladnu kutiju za nošenje.

Kakav punjač trebate imati u Hrvatskoj? Hrvatska struja namještena je na 230V ili 50Hz pa ukoliko je u vašoj zemlji drugačije, pobrinite se da ponesete odgovarajući adapter.

Hrvatskasea urchins još uvijek ima izrazito čisto more pa tako u moru ima morskih ježeva. Preporučujemo da prije putovanja nabavite obuću za plivanje kako bi izbjegli bol radi uboda morskog ježa. Ako idete na kamene plaže, obuća za more će vam također dobro poslužiti.