Dobrodošli u Hrvatsku, zemlju različitosti! Malo koja zemlja ima toliko različitih krajolika na tako maloj površini. Na sjeverozapadu Hrvatske završavaju Alpe a istok Hrvatske pripada Panonskoj nizini. U središnjoj Hrvatskoj najviše će uživati zaljubljenici u svježi planinski zrak jer se kroz središnju Hrvatsku protežu Dinaridi. Dinaridi su poznati kao peti najveći planinski masiv u Europi. Zbog posebnosti juga Hrvatske većina turista zapravo posjeti Hrvatsku. Proteže se duž obalu prekrasnog Jadranskog mora s mnoštvom otoka i uvala. Puno izvora navodi da se Hrvatska obala Jadranskog mora smatra najčišćim morem u Europi. Uz Hrvatsku, još pet zemalja ima izlaz na Jadransko more.

U Hrvatskoj postoji osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode. Sve to nalazi se na samo 56.594 kilometra kvadratnih. Uz dobru organizaciju, za desetak dana, koliko traje prosječan godišnji odmor, moći ćete obići glavne prirodne ljepote i kulturne znamenitosti Hrvatske.

U Hrvatskoj, zemlji kontrasta, ocrtavaju se raznovrsni utjecaji koji odražavaju burnCroatia travel guideu povijest koja se odigravala u svim krajevima ove zemlje. Tako se Hrvatska može pohvaliti sa šest kulturno-povijesnih i prirodnih ljepota koje su zaštićene i upisane u UNESCO-ov popis spomeničke baštine. Pod UNESCO-ovom zaštitom nalaze se Dioklecijanova palača u Splitu, nacionalni park Plitvička jezera, Eufrazijeva bazilika u Poreču, romanički grad Trogir, šibenska katedrala, stari grad Dubrovnik te Starigradsko polje.

Za povijesnu arhitekturu u Hrvatskoj zaslužni su prijašnji gospodari koji su vladali područjima Hrvatske. Takvih gospodara nije bilo malo a od svakoga gospodara Hrvati su dobili ono najbolje. Hrvatska je zemlja kontrasta zbog različitih prirodnih okruženja ali i zbog drugih stvari. Izmiješani su elementi prošlosti i sadašnjosti, starog i mladog, ruralnog i urbanog. Hrvatska je križište kultura koje su se sukobljavale kroz povijest. Tako se ocrtavaju ostavštine Istoka i Zapada, nalazi se tu i mala Srednja Europa a ni mediteranskog duha ne nedostaje. Osim nabrojanih ljepota i atrakcija, Hrvatska je postala zemlja zabave i sigurnosti za turiste. Dođite i jamčimo vam da ćete uživati!