Pozvali smo na razgovor Jamesa iz Londona i Marka, privatnog iznajmljivača iz Zagreba. Ovo je njihova priča. James je rezervirao stan kod Marka u centru Zagreba 15.07.2015. godine. James se najprije iznenadio da može u centru Zagreba imati cijeli stan za sebe već za 35 Eura po noći, takvo nešto je u Londonu nemoguće. Marko i James su se dogovorili da ga Marko čeka na aerodromu Pleso. Nakon upoznavanja, Marko je pokazao Jamesu stan a ovaj je bio oduševljen što je sve dobio za relativno malu cijenu. Stan je smješten u Šubićevoj ulici na kućnom broju 26 pa je Jamesu sve bilo blizu zbog dobre povezanosti s ostalim dijelovima grada. James je bio oduševljen tržnicom u blizini stana te cijenama na tržnici. Navečer su se njih dvojica dogovorili za obilazak grada i druženje uz pivo. Marko je Jamesu pokazao glavne barove i mjesta za noćne izlaske. Sljedećeg dana James je krenuo dalje prema Plitvičkim jezerima i Splitu. James nam je rekao da će se vratiti i sljedeće godine u isti stan zbog ljubaznosti i otvorenosti domaćina.

Dakle, nije Hrvatska više poznata samo po moru, turizmu, sportašima, već i organizaciji glazbenih festivala. Oni postaju polagano, ali sigurno, dio turističke ponude Hrvatske. Ta festivalska ponuda je posebno zanimljiva mlađim generacijama, ne samo iz Europe, već iz cijelog svijeta, pa ako joj pripadate ; a mislimo na generaciju koja recimo igra iphone Kasino na svojim pametnim telefonima; osjećajte se pozvanima!

James je nastavio svoj put premPlitvice lakesa Plitvičkim jezerima i tamo ostaje oduševljen prirodnim ljepotama tog nacionalnog parka. Predbacivao si je što nije prije posjetio Hrvatsku i pitao se zašto nije prije čuo o tome koliko je Hrvatska predivna.

James je, nakon nekoliko sati razgledavanja Plitvica, sjeo na autobus za Split. Čak je i iz autobsa vidio puno toga lijepog. Naime, Hrvatska ima jednu od najljepših autocesta na svijetu i stvarno se može uživati vozeći se Hrvatskim autocestama. James je ostao nekoliko dana u Splitu i uživao u suncu, moru, prekrasnim plažama i nasmijanim ljudima.

Nakon nekoliko dana James se uputio prema Dubrovniku odakle ima izravni let nazad za London. Dubrovnik ga je oduševio i sam sebi je obećao da će se vratiti u Hrvatsku već sljedeće ljeto sa obitelji.