1. Posjetiti morske orgulje u Zadru! Svakako morate posjetiti ovaj moderan spoj arhitekture i glazbe. Zvuk orgulja nastaje zbog udaranja morskih valova u zadarsku obalu.

2. Posjetiti pozdrav suncu u Zadru! Neposredno uz morske orgulje nalazi se pozdrav suncu. Ovim svjetlosnim efektom Zadar je dobio novo mjesto okupljanja ali i turističku atrakciju.

3. Posjetiti unutrašnjost Istre! Mala mjesta u unutrašnjosti Istre odišu ljepotom starih vremena. Za mnoge je Istra najljepša regija u Hrvatskoj.

4. Kupiti licitarsko srce kao suvenir! Licitar je ukrašeni slatki kolačić. Licitarsko srce je zaštitni znak središnje i nizinske Hrvatske.

5. Posjetiti Starigradsko polje na Hvaru.

6. Probajte roniti! Ronjenje u Jadranu je izvanredan osjećaj, tako kažu svi koji su probali.

7. Osvojite barem jednu Hrvatsku planininu! Ako niste u formi, postoje manje zahtjevne gore za planinarenje.

8. Za vrijeme zime posjetite Liku i Gorski kotar! Ovdje ćete svoje nepce iznenaditi i specifičnom gastronomskom ponudom.

9. Probajte fritule u Dalmaciji! Sa šećerom ili čokoladom, probajte ovo tradicionalno dalmatinsko jelo, sigurno će vam se svidjeti.

10. Uživajte u vinima iz Hrvatske ali pazite, naša vina su jaka i brzo opiju! Klima i geografski položaj Hrvatske pogoduju rastu vinove loze i proizvodnji vina. Različitost tla i temperature pogoduje razvoju više sorti vina.

11. PKamenjakosjetite rt Kamenjak na krajnjem jugu istarskog poluotoka. Ovaj dio Istre privlači turiste tokom cijele godine. Zasigurno ćete uživati u predivnim kamenim uvalama kojih je preko trideset, u blizini postoji nekoliko nenastanjenih otočića do kojih možete plivati.

12. Probajte pašticadu iz Dalmacije! To je pirjana govedina u slatkom umaku od korijenastog povrća, vina, suhih šljiva i ostalih začina. Poslužuje se sa njokima.

13. Iznajmite kajak, uzmite hranu sa sobom i uputite se na izlet.

14. Okušajte se u raftingu ali naravno uz pratnju iskusnog vodiča. Hrvatska ima čiste i brze rijeke i riječne brzace koji su kao stvoreni za rafting.