1. Rijetko gdje na svijetu je more tako čisto kao u Hrvatskoj. Kristalno čisto more i nebesko plava boja u kombinaciji sa zalaskom sunca oduzet će vam dah!

2. Arhitektura u hrvatskoj je posebna. Svakim novim korakom možete vidjeti i uživati u stotinama godina staroj i sačuvanoj arhitekturi.

3. Hrana u Hrvatskoj je kombinacija mediteranske i kontinentalne kuhinje. I ona najzahtjevnija nepca pronaći će nešto ukusno za sebe.

4. The Croatian coastHrvatska obala ima visok postotak sunčanih sati tokom cijele godine pa ne trebate brinuti o tome hoćete li moći uživati u lijepom vremenu ili ne.

5. Cijene u Hrvatskoj su razumne. Ako usporedimo cijene u Hrvatskoj sa cijenama u ostalim turističkim zemljama, zaključak je da je posjet Hrvatskoj isplativ.

6. U Hrvatskoj tokom sezone postoji mnoštvo glazbenih festivala. Hrvatska je postala nezaobilazna destinacija za ljubitelje glazbe.

7. U Hrvatskoj za malo novaca možete iznajmiti brod i istražiti plaže i mjesta u kojima možete uživati sami. Sigurno nećete biti jedini, nautički turizam u Hrvatskoj se ubrzano razvija u posljednjih nekoliko godina.

8. Biciklist ste? U Hrvatskoj postoji mnoštvo staza namijenjenih biciklistima. Ako vam je nezgodno nositi svoj bicikl, na svakom uglu ga možete iznajmiti.

9. Hrvatska je planinarski orijentirana država. Ako ste planinar, na najbližoj planini možete upoznati uvijek nasmijane planinare i penjati se s njima. Ako ipak ne sretnete nikoga, na neku manju planinu možete i sami. Sve potrebne informacije dat će vam obližnje planinarsko društvo. Stabla su markirana crvenim i bijelim oznakama, prateći te oznake ne možete se izgubiti.

10. Hrvatska je dobro prometno povezana, autoceste su stare tek nekoliko godina pa vrlo lako u jednome danu možete doći sa jednog kraja države na drugi.

11. Hrvati su uvijek spremni pomoći. Topao narod, iznimno gostoljubiov, nasmijani su i uvijek imaju razumijevanja. Kakav god problem imali, budite sigurni da će vam pomoći da ga i riješite.