Hrvatska je prepuna turističkih atrakcija a donosimo vam one najzanimljivije;

1. Dubrovačke zidine

Dubrovačke zidine građene su od 13. do 17. stoljeća, duge su 1940 metara a visoke 25 metara, te su sa svih strana zaštićene kulama. Zanimljivo je da je 2013. godine Tripadvisor sastavio listu od 10 znamenitosti koje bi svatko za života trebao posjetiti. Na temelju nekoliko milijuna recenzija, Dubrovačke zidine su uvrštene na taj popis. Procjenjuje se da Dubrovačke zidine godišnje posjeti oko 900 tisuća ljudi.

2. Plitvička jezera

Sa sigurnošću možemo reći da rijetko gdje na svijetu priroda pruža toliko užitka kao na Plitvičkim jezerima. Plitvice su 1949. godine proglašene nacionalnim parkom a nije im mogao odoljeti ni UNESCO koji ih je uvrstio na popis svjetske baštine. Plitvice se sastoje od 16 jezera. Glavna atrakcija je slap visok 78 metara. Procjenjuje se da Plitvička jezera godišnje posjeti preko milijun i dvjesto tisuća ljudi.

3. Slapovi Krke

U nacionalnom parku Krka možete pronaći nekoliko brzaca i sedam većih slapova. Na razglednicama iz Hrvatske često je glavni motiv nacionalni park Krka sa prekrasnim slapovima. Godišnje ga posjeti oko 800 tisuća turista.

4. Dioklecijanova palača u Splitu

Palaču je sagradio rimski car Dioklecijan 300. godine. Dioklecijan je uživao u palači nakon povlačenja sa prijestolja.

5. Zagrebački Gornji grad

Godine 1242. Bela IV proglašava Gradec, danas Gornji grad, slobodnim kraljevskim gradom. Grad je u povijesti imao šest ulaza. Jedan od ulaza su Kamenita vrata, omiljeno svetište Zagrepčana. Turiste uvijek iznova oduševi crkva Svetog Marka s oslikanim krovom.

6. Zadar i crkva svetog Donata

Uži centar grada Zadra izgrađen je na poluotoku. Crkva sv. Donata izgrađena je u 9. stoljeću.

7. Plaža Zlatni rat

Ova plaža najviše je fotografirana hrvatska plaža. Ovisno o lokalnim vjetrovima i strujama, plaža mijenja oblik.

8. PulskPula Arenaa arena

Pulska arena je šesta najveća na svijetu sačuvana arena.

 

9. Otok Hvar

Otok Hvar najsunčaniji je a po mnogima i najljepši otok u Hrvatskoj.

10. Galešnjak

Galešnjak ili otok zaljubljenih je otok u obliku srca. Nalazi se u blizini Pašmana.